2011. november 19., szombat

Tizenhárom mérföld

Végre egy hétvége, amikor nem kell szgép közelben és ügyeleti telefonnal felszerelve várnom, hogy elmúljon a nap. Az idő sem barátságtalan. Uccu, nyeregbe, és irány - a belváros. Nem éppen egy ideális kirándulás, de akadt pár elintéznivalóm. Főként bevásárlások, melyeket a külső részeken már nem lehet megejteni. Hiába van Easons Dundrumban, az az újság, amit kerestem, ott már nem volt polcon, a belvárosban természetesen igen. Ugyanez a helyzet fűszerekkel, aleo vera itallal, de még a Penneys' kínálatával is.


Graduation Day Dublin 2011

Amit a mai napon láttam, erősen megosztó volt. Vidám, taláros, süveges diákokat (graduation day), a pénzükre ácsingozó, nekik a sört olcsóbban mérő pubokat, gazdag, karácsonyi díszbe öltözködő sétálóutcát, nem messze tőle a Central Bank épülete előtt sátorozó, táborozó tiltakozókat. Ők az Occupy Dame Street (Foglaljuk el a Dame Street) mozgalom aktivistái, mely az Occupy Wall Street írországi testvérmegmozfulása.

Furcsa volt ez a kettős élményekkel teli nap. A lényeg azonban, hogy végre tekerhettem egyet.

A Central Bank előtt tüntetők sátrai

A Google Maps újra működő távolságmérője szerint 22 kilométert. De nem lenne Google a gugli, ha nem hozná a sajátos humorát. Ezt a távolságot átválthatjuk közel negyven féle mértékegységre. A mai teljesítményem elenyésző, 0.000000000000023 fényév, de máshonnan nézve négy és fél billió szakállmásodperc. Mi mindenre nem jó az Internet. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése